iNaturalist Suomi

iNaturalist Suomi on luontoharrastajien sosiaalinen yhteisö sekä palvelu, johon voit kirjata omia luontohavaintojasi ja saat apua niiden tunnistamiseen. Ota kuva näkemästäsi kasvista tai äänitä kuulemasi lintu - iNaturalist sopii kaikille lajiryhmille kaikkialla maailmassa! Tallennetut havainnot ovat tutkijoiden, viranomaisten ja kenen tahansa luonnosta kiinnostuneen saatavilla sekä hyödynnettävissä. Tallentamalla luontohavaintosi voit auttaa tutkimusta ja luonnonsuojelua.

iNaturalist Suomi on osa kansainvälistä iNaturalist-verkostoa. Sen jäsen Suomessa on Suomen Lajitietokeskus. iNaturalistiin tallennetut suomalaiset havainnot tulevat näkyville ja käytettäväksi Laji.fi-portaaliin.

Tervetuloa mukaan!

Ohje-sivustolla on lisää tietoa iNaturalistin käytöstä myös suomeksi.


Suomen Lajitietokeskus kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi. Laji.fi:ssa voit tutustua lajeihin ja niiden esiintymiseen, selata havaintoja suomalaisista lajitietokannoista sekä pitää kirjaa omista luontohavainnoistasi. Lajitietokeskuksen ylläpidosta vastaa Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, joka on Helsingin yliopiston erillislaitos.

Medialle (tietoa, logoja)

Revised on heinäkuu 3, 2023 08:05 AP. by mikkohei13 mikkohei13