iNaturalist-verkosto

iNaturalist-verkosto koostuu paikallisista jäsensivustoista, jotka ovat liittyneet maailmanlaajuiseen iNaturalist-yhteisöön. Jäsensivustoja ylläpitävät paikalliset toimijat, joiden tavoitteena on osallistaa paikallisia ihmisiä ja edistää kertyvän luontotiedon käyttöä luonnon monimuotoisuuden tueksi. Niillä on pääsy maansa alueella tehtyjen, automaattisesti tai käyttäjän toimesta piilotettujen havaintojen tarkkoihin koordinaatteihin, jotta uhanalaisia lajeja voidaan suojella paremmin.

Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi toimivat kaikilla sivustoilla, jotka ovat osa iNaturalist-verkostoa. Jos päätät liittää tilisi paikalliseen jäsensivustoon, sivustoa ylläpitävä organisaatio saa tietää sähköpostiosoitteeseesi (vain tiedottaakseen sivustoa koskevista toiminnoista) sekä myös niiden havaintojesi tarkat koordinaatit, jotka olet merkinnyt karkeistettaviksi tai yksityisiksi.

Kalifornian tiedeakatemia ja National Geographic Society ovat tehneet viralliset sopimukset kunkin jäsenmaan organisaation kanssa iNaturalist-alustan käytöstä. Jos organisaatiosi on kiinnostunut liittymään iNaturalist-verkostoon, löydät lisätietoja täältä.

iNaturalist-verkosto koostuu useista organisaatioista: