Päiväkirja-arkisto kohteelle toukokuu 2020

toukokuu 17, 2020

Tervetuloa uudet käyttäjät - ohjeita iNaturalistin käytön aloitukseen

Lauantaisen TV-uutisen myötä iNaturalist Suomi sai reilusti uusia käyttäjiä. Tervetuloa kaikki, mukava nähdä että luonnon havainnointi kiinnostaa!


Tässä muutamia neuvoja iNaturalistin käyttöön ja vastauksia saamiimme kysymyksiin

Tallenna havaintoja vain villeistä ja vapaista luontokappaleista. Yritä löytää esimerkiksi luonnonvarainen kasvi tienpientareelta. Voit myös kokeilla tekoälyn käyttöä ilman että tallennat tekemiäsi testihavaintoja, tai poistamalla ne tallennuksen jälkeen. (Jo tehtyjä havaintoja ruukkukasveista tai lemmikkieläimistä ei tarvitse käydä poistamassa, ne on merkitty vangituiksi / viljellyiksi.)

Jos haluat havainnollesi tekoälyn tekemän tunnistuksen, klikkaa mobiilisovelliksessa kohtaa "Mitä näit, näytä ehdotuksia" tai "What did you see, view suggestions". Muuten havainnon lajiksi kirjataan "tuntematon".

Applen laitteille iNaturalistia ei ole vielä saatavilla suomen kielellä. Käännös on jo tehty, ja julkaistaan kun iNaturalist julkaiseen seuraavan päivityksen iOS-käyttöjärjestelmälle, toivottavasti parin viikon sisällä.

Jos et halua että esim. kotisi läheltä tekemiesi havaintojen tarkka paikka näytetään julkisesti, valitse havainnossa sijainnin näkyvyydeksi "karkeistettu".

Koska uudet käyttäjät kirjaavat nyt paljon havaintoja, tunnistuksen saaminen muilta käyttäjiltä kestää tavallista pidempään. Tässä voit myös itse auttaa tunnistamalla lajeja, joita tunnet. Voit myös kannustaa mukaan ystäviäsi, jos tunnet jonkin lajiryhmän harrastajia!


Lisää neuvoja iNaturalistin käyttöön saat täältä:

Voit seurata meitä myös Twitterissä ja hashtagilla #iNaturalistFi

Julkaistu toukokuu 17, 2020 05:08 AP. käyttäjältä mikkohei13 mikkohei13 | 0 kommenttia | Jätä kommentti

Arkistot